Terug naar aanbod

Kleuters laten soms ‘lastig’ gedrag zien, waarbij je niet altijd direct een adequate aanpak voorhanden hebt als leerkracht. Gezien de jonge leeftijd van de kinderen vraagt dit veel van kleuterleerkrachten, zij vragen zich regelmatig af: wat kan en mag ik eigenlijk doen, maar vooral ook: hoe pak ik het aan?

Bijeenkomst 1

Bijeenkomst 1 zal gericht zijn op het gedrag van ‘pittige’ kleuters, de jonge kinderen die ‘ongewenst’ gedrag in de kleutergroep laten zien.

Bijeenkomst 2


Bijeenkomst 2 zal gericht zijn op jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, hoe signaleren we ze en welk gedrag laten ze zien.

Na een theoretische inleiding gaan we aan de hand van zelf ingebrachte casuïstiek aan de slag met de ondersteuningsvragen van de deelnemers gericht op ‘pittig’ en ‘pienter’ gedrag van kleuters.

Als je deelneemt krijg je voor 1 februari een mail waar je desgewenst casuïstiek kunt aanleveren, zodat wij in de bijeenkomsten nog meer af kunnen stemmen op de vragen die er leven.
Voor de tweede bijeenkomst krijgen de deelnemers een kijkopdracht mee.

Door:

Olga Kuijpers en Corine Segers van Zaanen.
Beiden zijn werkzaam als preventief en ambulant ondersteuner voor het Samenwerkingsverband (SWV) Passend Primair Onderwijs Delflanden, waaronder ook Vrijeschool Widar valt. Olga heeft de opleiding kleuterleidster gevolgd en ervaring in het regulier en speciaal onderwijs, daarnaast heeft ze de Master SEN- (synchroon) beeld-coaching behaald. Binnen het SWV wordt zij voornamelijk ingezet bij vragen rondom het gedrag van (jonge) kinderen.

Corine heeft als leerkracht in een groep Jonge Risico Kinderen op een SBO-school gewerkt. Zij heeft de Master SEN- gedrag behaald. Binnen het SWV wordt zij voornamelijk ingezet bij vragen rondom hoogbegaafdheid en gedrag.

Doelgroep:

Kleuterleerkrachten, intern begeleiders

Locatie:

Vrijeschool Widar, de Meesterstraat 2, 2613 XB Delft

Aanmelden Cursus

Let op: Het is belangrijk dat je voor aanmelding je opgave afstemt met jouw schoolleider. Deelname aan een cursus is niet vrijblijvend, er zijn voor de school kosten aan verbonden. Het is belangrijk voor de kwaliteit, dat je alle data aanwezig bent waar je je aan verbonden hebt. Ben je toch afwezig (anders dan een ziekmelding) dan moet je zelf (een deel) van de cursus betalen. Meld je zo snel mogelijk aan, want enkele cursussen hebben maar plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

Contactgegevens

Meld je direct ook aan voor één van deze cursussen: